Håravfall män

Börjar hårfästet krypa upp i tinningarna? Känns håret betydligt tunnare än förut?
Börjar den där kala fläcken på hjässan kännas större och större? Då har du förmodligen drabbats av håravfall, något som förr eller senare drabbar en stor andel män. Hur mycket, hur fort och när varierar från person till person, för en del börjar håravfallet redan i unga år och för andra aldrig.

håravfall män

Manligt håravfall

Manligt håravfall sker på grund av ökad känslighet för testosteron hos hårsäcken som så småningom går i involution (tillbakabildning). Drabbar genetiskt predisponerade män och kan börja efter puberteten redan vid 17-18 års ålder.
Om du drabbas av håravfall som är ärftligt (den vanligaste formen) så ser du oftast inte heller några tecken i hårbotten – du får inte eksem eller utslag utan hårfästet kryper upp på hjässan orsakat av att hårsäckarna krymper (på grund av könshormonet) och då får hårstråna helt enkelt mindre plats att växa på. Detta leder också till att hårstråna blir allt mindre och fjunigare för att slutligen försvinna helt.

Hårtransplantation och håravfall

Hårtransplantation har på senare år blivit allt mer populärt. Det finns olika metoder,
exempelvis FUE ,DHI , FUT. Vanligast är att man plockar hårsäckarna från nacken. Dessa transplanteras sedan till de kala områdena. (FUE)
Eftersom hårsäckarna i nacken inte berörs av det manliga könshormonet så tappar man inte det transplanterade håret. Dock brukar många rekommendera att man fortsätter med PRP behandlingar också eftersom bäst resultat är att kunna behålla en del av sitt vanliga hår tillsammans med det transplanterade.
Effekten av hårtransplantation varierar beroende på hur stor yta som är kal, hårkvaliteten i nacken samt skalpens elasticitet.

Boka Konsultation

Gratis konsultation

85kliniken erbjuder gratis konsultation. På konsultationen får du veta mer om oss och vår behandlingsmetod och vi svarar på alla dina frågor och förklarar hur vi kan hjälpa dig med ditt håravfall.

Vår Rekommendation

– En viktig del i läkningsprocessen.

Vi rekommenderar PRP-behandling i samband med hårtransplantation. PRP bidrar till snabbare läkning, påskyndar aktivering av de transplanterade hårsäckarna och förefaller även minska antalet hårsäckar som går i vilofas efter en operation.

Vad kostar det?

Det exakta priset avgörs av behandlingens omfattning och om den kombineras med annan behandling. Innan behandlingen inleds får du en prisuppgift av din behandlare eller konsult.

Delbetalning

Önskar du att delbetala beloppet, finns en rad möjligheter:

Medical Finance, som vi samarbetat med en längre tid, erbjuder lån upp till 30 000kr i två år. Låt Medical Finance hjälpa dig med finansieringen av din operation.
Human Finance, med sin fokusering på hälsa och vård, vill underlätta det för människor att få den behandling som man önskar.
Lendo, hjälper med ett bra lån genom att samla de bästa bankerna på en plats.

Vi erbjuder även räntefri avbetalning.