Frågor & Svar Hårtransplantation

Vad använder ni för metoder?

Vi använder de senaste metoderna som heter FUE och DHI .

Kan kvinnor utföra htp?

Ja , hårtransplantation bidrar till att skapa en ny livskvalite även för kvinnor, eftersom att hos en kvinna anses tjockt hår som ett tecken på skönhet, ungdom och charm. Tack vare den moderna metoden kan 85kliniken erbjuda hårtransplantation för både kvinnor och män .

När är det bäst att göra en hårtransplantation?

Du kan få en hårtransplantation redan vid 18 års ålder. Ålder är inte den enda faktorn för få ett bra resultat. Hur snabbt hårförlusten sker och hur området ser ut är det vi lägger focus på. Planering och överseende över de områden som kan drabbas av hårförlust eller skallighet är viktigt för det bästa resultatet. Vi rekomenderar att man avvaktar tills man närmar sig 30 års åldern då testosteron hormoner har stabiliserat sig.

Garanterar ni resultatet av hårtransplantation ?

Ja , vi ger alltid skriftlig garanti på resultatet.

Varför tappar man hår ?

De vanligaste orsakerna till att du tappar mycket hår är ärftlighet, vissa sjukdomar och psykisk stress. Män blir ofta tunnhårigare än kvinnor. Alla tappar lite hår varje dag, oftast mellan 50 och 150 hårstrån.

Runt 40 – 50 % av alla män tappar håret och den vanligaste orsaken till kal hjässa är ärftlighet. Män som bär på anlagen börjar ofta märka det redan innan 30-årsåldern; hårfästet flyttar högre upp och det bildas en kal fläck på toppen av huvudet, som sedan växer succesivt.

För kvinnor kommer symtomen på ärftligt håravfall först i övergångsåldern och drabbar ungefär 10 %. Håret blir tunnare och glesare mitt på huvudet, de kala fläckarna brukar inte uppstå hos kvinnor men det finns en risk för det.

Hur många hårsäckar transplanterar ni åt gången?

Detta beroende på kvaliteten av patientens donator-området. Det kan vara upp till 4000 hårsäckar per operation.

Kan man idrotta efter en hårtransplantation ?

Vi rekommenderar att avstå från större fysiska ansträngningar de första 10 dagarna . Styrke träning är rekommenderat efter vecka 6 .

Hur ofta ska man duscha efter hårtransplantation?

Efter en hårtransplantation måste man duscha dagligen för att hålla det inplanterade området rent samt få bort sår skorporna .

När kan man bära Keps och mössa ?

Efter 8:e dagen kan man bära keps/ mössa.

Plockar ni hår från andra kropsdelar ?

Nej , vi rekommenderar inte det heller . De utplockade hårsäckarna ska ha en viss kvalité för att överleva efter hårtransplantationen . Hårsäckar på andra delar av kroppen har offtast inte den kvaliten som behövs.

Vilken schampoo ska jag använda?

Första 10 dagarna efter hårtransplantation bör man använda barnschampo , där efter kan man återgå till sitt vanliga schampoo som man använde innan operationen. . Vi rekommenderar inte schampo som innehåller ”Ketoconazol” i 3 månader efter hårtransplantation.

Hur ofta ska jag duscha efter hårtransplantation ?

Från dag 2 till dag 10 varje dag.

Finns det några biverkningar vid hårtransplantation?

Nej , det finns ingen risk för biverkningar vid en hårtransplantation hos oss på 85kliniken .

Prp biverkningar :

PRPbehandlingen ger inga biverkningar eftersom behandlingen består av kroppens egna celler. Behandlingen är 100 % naturlig och innehåller inga tillsatser.

Rekommenderar ni prp efter en hårtransplantation ?

Ja , vi rekommenderar 3- 4 prp behandlingar efter en hårtransplantation . PRP tillför tillväxtfaktorer till hårsäckarna och ökar dess överlevnad, samt att det påskyndar tillväxtfas av hårstrårna som är i viloläge.

Kan man få hårsäckar från en annan människa ?

Nej , Då DNA uppsättningen är annorlunda. Kroppen stöter bort det den inte känner igen.

Är resultat av hårtransplantation permanent ?

Ja , om patienten inte har grundläggande sjukdommar som påverkar hårväxten såsom diabetes, problem med sköldkörtel , ….

Varför är ni billigare än andra konkurrenter ?

Tack vare mängden av operationer som vi utför kan vi erbjuda en prisklass som passer alla utan att det påverkar kvalite eller resultat.

Varför kliar det? Vad ska jag använda mot klåda ?

Efter en hårtransplantation är det vanligt att det kliar eller svider på givarområdet och detta pågrund av att huden håller på att återhämta sig. Vi rekomenderar oparfymerad Aloevera-spray och Argan olja.

Gratis konsultation

85kliniken erbjuder gratis konsultation. På konsultationen får du veta mer om oss och vår behandlingsmetod och vi svarar på alla dina frågor och förklarar hur vi kan hjälpa dig med ditt håravfall.

Vad kostar det?

Det exakta priset avgörs av behandlingens omfattning och om den kombineras med annan behandling. Innan behandlingen inleds får du en prisuppgift av din behandlare eller konsult.

Delbetalning

Önskar du att delbetala beloppet, finns en rad möjligheter:

– Medical Finance, som vi samarbetat med en längre tid, erbjuder lån upp till 30 000kr i två år. Låt Medical Finance hjälpa dig med finansieringen av din operation.
– Human Finance, med sin fokusering på hälsa och vård, vill underlätta det för människor att få den behandling som man önskar.
– Lendo, hjälper med ett bra lån genom att samla de bästa bankerna på en plats.