prp behandling

PRP Behandling för hår och ansikte

Med PRP behandling får man nytt liv i hud och hårbotten samt förnyar cellerna. Resultatet ger en ungdomligare, slätare och mer elastisk hud.

PRP behandling (Platelet Rich Plasma eller blodplättrik plasma) -även kallad Dracula eller Vampyr behandling- är en bioföryngrande cellteknik som genom tillväxtfaktorer i våra blodplättar stimulerar hudens cellföryngring och produktion av kollagen och elastiska fibrer. Även hårbotten kan behandlas för att återuppliva avtagande hårväxt.

Blodplättar (trombocyter) är små blodkroppar och deras huvuduppgift är att hejda blödningar som uppstått i kroppens blodkärl genom att täppa igen de öppna sår som uppstått. Trombocyterna styr blodets koagulering så att en kompletterande koagel bildas som täpper igen såret. Bland dessatillväxtfaktorer finns stamceller som bl.a. binder sig till blod-stamceller och stimulerar dessa till att växa och dela sig, och därigenom föröka sig, och även till celler som bygger upp fina kärl. I den primära (cellulära) hemostasen kommer proteiner från skadat kollagen i kontakt med blodplättarna. De aktiverade blodplättarna binds till kollagen och utsöndrar granula vilket leder till frisättning av adenosindifosfat och fibrinogen varvid vävnaden läker.
Med PRP behandling får du en högre koncentration och aktivering av dessa tillväxtfaktorer.

Hur går PRP behandling till?

Behandlingen genomförs genom att man tar en viss mängd blod från patienten, som vid ett vanligt blodprov. Därefter separeras plasman och blodplättarna från blodet genom sk centrifugering och placeras sedan i sterila rör med en stabiliseringsfaktor där de aktiveras. Denna plasma med blodplättar innehåller olika tillväxtfaktorer som ökar läkningsprocessen av skadad / åldrad hud. Slutligen injiceras plasman med blodplättarna i de områden man vill behandla.
Processen är poliklinisk och återhämtningen sker snabbt och utan problem.

prp behandling

För vem är behandlingen riktad till

Personer med:

– Åldrad och solskadad hud.
– Håravfall.
– Personer som har precis gjort en hårtransplantation.
– Övriga kollagen relaterade problem.

Priser

Innan PRP behandling

Vi rekommenderar 4-6 behandlingar i rad.
Emellan varje behandling skall det ha gått 4 veckor.
Det finns ingen gräns för antalet behandlingar som kan genomföras. Ansvarig behandlare kommer att utforma ett behandlingsprogram baserat på kundens hår och hud tillstånd.

Vi hjälper dig även med finansiering av din hårtransplantation genom en rad olika finansieringsalternativ. Vi har bl.a. samarbetat med Medical Finance under en längre tid. Kontakta oss så hjälper vi dig med en finansiering som passar dig.

Kontakta oss ifall du har några frågor kring PRP behandling. Du kontaktar oss enklast genom vårt kontaktformulär på vår kontaktsida eller ring 010 – 300 10 85.

Boka Konsultation

Vad är PRP och varför fungerar det?

PRP är en förkortning av platelet rich plasma där man utnyttjar blodplättarnas läkande egenskaper.
Sedan 1985 används PRP behandling mot artros, sportskador, muskelskador, ligamentskador  samt för kvinnor som närmar sig klimakteriet för att få nya äggceller.
Hos oss på 85 Kliniken används PRP behandling mot ärftligt håravfall, Alopecia och hudföryngring.
För att en PRP behandling ska bli både säker och effektiv krävs tre saker:
1. Att börja med den behandlingen i en tidigt fas.
2. Att man använder PRP-rör och inte vanliga blodtagningsrör.
3. Att behandlingen utförs av en erfaren sjuksköterska.
Vi utför dessa behandlingar på våra kliniker i både Stockholm som ligger på Strandvägen 7a och i Göteborg som ligger på Ekonomivägen 4.

Skillnaden mellan PRP-behandling hos oss på 85kliniken och andra kliniker:

Vi på 85kliniken utför över 600 PRP och Mezohair behandlingar per månad  vilket gör oss till en av de största PRP-klinikerna i världen.

Tack vare mängden behandlingar vi utfört så har vi skaffat oss en bred kunskap inom området. Mängden behandlingar vi utför ger oss också möjligheten att minska priserna och på så sätt erbjuda våra kunder marknadens lägsta priser.

Vi har testat flera olika behandlingar för PRP- och Mezohair för att kunna erbjuda våra kunder den bästa kvaliteten .

  1. En PRP kit , innehåller oftast  2 eller 3 PRP rör. PRP rören är markerad med siffror ( Rör 1 , Rör 2  ) eller med bokstäver “Rör A” , “Rör B” ( Bild 1) , vanligt blodtagnings rör har ej markering. (bild2)
  2. Rör A/1  använder man till blodtagning, där vi separera på plasman och blodet, med rör 2/B aktiverar vi den separerade plasman.
  3. På de PRP rören står : “PRP tube eller Platelet Activation System“(bild1) och på de vanliga rören står det ingenting (bild 2)
  4. En PRP tube ( PRP rör ) ska vara i en vakuum och i ett steril markerad förpackning , för att kunna injicera tillbaka den separerade plasman. ( Bild 3 )
  5. En PRP tube ( RPR rör ) innehåller “Calcium Chloride” som aktiverar den separerade plasman (trombocyter), medans ett vanligt blodtagnings rör innehåller inga ”aktivatorer” vilket innebär att den separerade plasman av ett vanligt rör är samma plasma som redan finns i kroppen och har ingen effekt. 

Gratis konsultation

85kliniken erbjuder gratis konsultation. På konsultationen får du veta mer om oss och vår behandlingsmetod och vi svarar på alla dina frågor och förklarar hur vi kan hjälpa dig med ditt håravfall.

Vad kostar det?

Det exakta priset avgörs av behandlingens omfattning och om den kombineras med annan behandling. Innan behandlingen inleds får du en prisuppgift av din behandlare eller konsult.

Delbetalning

Önskar du att delbetala beloppet, finns en rad möjligheter:

– Medical Finance, som vi samarbetat med en längre tid, erbjuder lån upp till 30 000kr i två år. Låt Medical Finance hjälpa dig med finansieringen av din operation.
– Human Finance, med sin fokusering på hälsa och vård, vill underlätta det för människor att få den behandling som man önskar.
– Lendo, hjälper med ett bra lån genom att samla de bästa bankerna på en plats.

Vi erbjuder även räntefri avbetalning.

Bild 1

prp behandling 85 kliniken

Bild 2

prp

Bild 3

PRP Behandling

Vampyrbehandling

Hos 85kliniken kan du genomföra en PRP-behandling som ger huden och hårbotten ett helt
nytt liv. Det passar utmärkt för patienter som lider av åldrad och solskadad hud, lider av
håravfall, genomgått en hårtransplantation och övriga kollagen relaterade problem. En PRP-
behandling använder sig av tillväxtfaktorer i patientens egna blodplättar.

PRP i Göteborg

Du kan välja att boka in en PRP-behandling i Göteborg på vår klinik. Du kan alltid komma in
och ta en fika med oss på kliniken och diskutera en PRP-behandling. Eller redan nu boka in
en tid för att genomföra en sådan.

PRP i Stockholm

Du hittar vår klinik på Wallingatan 37, vån 1, 111 24 Stockholm och väljer du att genomföra en PRP-behandling i Stockholm är det hit du vänder dig. Vi finns alltid på plats om du har frågor eller funderingar.

PRP mot håravfall

Genom att göra en PRP-behandling mot håravfall ger du din hårbotten ett nytt liv. Det leder i
sin tur till att behandlingen motverkar håravfall.

Vanliga frågor

Vad kostar PRP-behandling?

Priset för en vanlig PRP-behandling är 1500 kr. PRP-behandling med extra vitaminer (mezohair) kostar 2500 kr.

Hur ofta ska man genomföra PRP-behandling?

PRP-behandling rekommenderas 4-6 gånger med ca 4 veckors mellanrum.

Hur länge håller PRP-behandling?

Det är beroende på patientens förutsättningar men allt mellan 2 till 6 månader.