mezohair

Mezohair

 

Har du blivit tunnhårig och PRP har inte hjälpt dig? Funderar du på vad du kan göra åt håravfall?
Vi rekommenderar mest effektiva metoden att stärka och stimulera hårväxten : Mezohair

Håret speglar vår allmänna hälsa och har alltid varit en symbol för skönhet, hälsa, styrka och framgång. Men att ha ett tjockt, friskt hår är ingen slump. Detta beror på att hårväxt och volym inte bara är en upplevd återspegling av vår status gällande näring och hälsa, utan verklighet:
Vid brist på något viktigt näringsämne (aminosyror, vitaminer eller mineraler), allokerar kroppen alla tillgängliga mikronäringsämnen till de fundamentala processer som krävs för att upprätthålla liv. Eftersom hårväxt är en icke-vital funktion, avstår kroppen från att bistå denna process och använder tillgängliga näringsämnen för att upprätthålla andra.

Resultatet: Mindre underskott av vissa aminosyror, vitaminer, eller mineraler behöver till en början inte betyda några problem. Däremot får inte håret längre några av de byggstenar som behövs för att det ska växa.
Järnbrist är lätt att känna igen: även med järnnivåer i blodet som enligt kliniska normer fortfarande anses tillräckliga har diffust håravfall observerats som en indikator på brist. Järnbrist är särskilt vanligt hos kvinnor: 75 % av alla kvinnor mellan puberteten och klimakteriet uppvisar järnbrist.
Håravfall och torrt, matt hår är en tidig indikator på näringsbrist. Håravfall pekar inte bara på järnbrist, utan är även en indikator på att andra vitaminer och aminosyror saknas.

Aminosyror: Hårets byggstenar

Hår består till stor del av de svavelhaltiga aminosyrorna cystein och metionin. De hjälper till att bygga hårkeratin och även binda individuella keratinfibrer i håret.

För att kunna växa, kräver hårrötterna (“folliklarna”) de två svavelhaltiga aminosyrorna samt B -vitamin, D -vitamin , C-vitamin, E-vitamin och mineralerna järn, zink och koppar.
-Cystein: en grundläggande byggsten i hår
Extra tillskott av cystein, i kombination med pantotensyra (vitamin B5) och hirskärneextrakt, har visat sig vara mycket effektiv för kvinnor med diffus, androgen alopeci (håravfall).
-Metionin för starkt hår och naglar
Metionin, den andra viktiga svavelhaltig aminosyran, bildar svavelkedjor som utgör den grundläggande strukturen i hud, naglar, och framförallt hår. En italiensk studie har funnit att intag av metionin kan främja frisk hårväxt.

Arginin och friskt hår

Arginin är en semi-essentiell aminosyra som är speciellt viktig för cirkulationen. Arginin tillhandahåller föreningen NO (kväveoxid) som ger de små blodkärlen signalen att vidga sig. Endast med rätt utvidgning kan dessa blodkärl transportera nödvändiga blod- och näringsämnen till vävnaderna.
Cirkulation är också viktigt för hårväxt, enligt en studie som nyligen genomförts under 2013.

Vitaminer och mineraler för att stödja hårväxt

-Järnbrist: en vanlig orsak till håravfall

Cirka 75 % av alla kvinnor mellan puberteten och klimakteriet har en bevisad järnbrist. Även nivåer av järn som inte bedöms som brist kan leda till överdrivet håravfall.
Bra källor till järn är rött kött (nöt, fläsk eller älgkött), och spenat. De som inte konsumerar mycket nöt- eller fläskkött visar sig ofta ha låga nivåer av järn. Särskilt kvinnor rekommenderas att äta en järnrik kost. I vissa fall av alopecia, kan det hjälpa att komplettera den dagliga kosten med järn.

Vitamin E: 50 % har ett underskott – Därför Mezohair kan bromsa håravfall

E-vitamin är ett fettlösligt vitamin som spelar en viktig roll vid cellintegritet och skyddar känsliga celler i hud och hårsäckar. Cirka 50 % av befolkningen, både män och kvinnor, får inte i sig lägsta rekommenderade dagliga intaget av vitamin E. Och den statistiken återspeglar inte utvecklingsländerna. I stället återspeglar resultatet den tyska nationella konsumtionsstudien från 2008, en statligt sponsrad studie på 20.000 tyskar.
Bland annat resulterar ett underskott av E-vitamin även i försämrad hårväxt. En åtta månaders studie fann att tillskott av E-vitamin ökade hårväxten bland deltagarna med i genomsnitt 42 %.

C-vitamin

Även C-vitaminbrist är mycket vanlig i Sverige. Inom alla befolkningsgrupper uppvisar ungefär var tredje person ett underskott på C-vitamin och får inte det rekommenderade dagliga intaget av 80 mg. C-vitamin spelar en viktig roll i syntesen av keratin och är därför en viktig faktor för friskt hår, hud och naglar.

Biotin

Biotin är ett vattenlösligt B-vitamin. Det är särskilt viktigt vid celldelning (mitos) och i cellernas ämnesomsättning. Symtom på biotinbrist inkluderar torr hud, alopeci ( alopecia) och skallighet.

Zink

Zink är ett av de viktigaste spårämnena då det är involverat i mer än 200 olika metaboliska processer. Zinkbrist orsakar en rad olika symptom, inklusive ökat håravfall. Zink spelar en viktig roll vid bildandet av keratin, den viktigaste komponenten i hår, hud och naglar.

Koppar

Koppar är ett annat mineral som är avgörande för hårväxt, och i synnerhet hårfärg. Vid kopparbrist, bryts håret lätt och förlorar sin färg och glans. Kopparbrist – precis som brist på zink, järn eller vitaminer – kan relativt enkelt korrigeras med kostförändring.

Håravfall under och efter graviditet

Under graviditet behöver en kvinna dubbelt så mycket vitaminer och mineraler som normalt. Men bara 20 % mer energi (kolhydrater och fett) krävs. En strikt diet bestående av mycket frukt, grönsaker och magert kött som inte bibehålls under graviditeten, kan resultera i håravfall som ett symptom på näringsbrist.
Under graviditet fortsätter kroppen att prioritera funktioner enligt principen högsta prioritet först. Fostret är prioritet nummer ett, modern prioritet nummer två. Och moderns hår kommer sist.

Mezohair innehåller:

AQUA
SODIUM CHLORIDE
ARGININE
ISOLEUCINE
LEUCINE
THREONINE
VALINE
HISTIDINE HYDROCHLORIDE
GLUTAMIC ACID
TYROSINE
ASPARTIC ACID
ASPARAGINE
PROLINE
SERINE
CYSTEINE
ALANINE
GLYCINE
METHIONINE
TRYPTOPHAN
INOSITOL
NIACINAMIDE
Vitamin B5 (CALCIUM PANTOTHENATE)
Vitamin B9 (FOLIC ACID)
Vitamin B6 (PYRIDOXINE HCI)
Vitamin B1 (THIAMINE HCI)
Vitamin B2 (RIBOFLAVIN)

Boka Konsultation

Gratis konsultation

85kliniken erbjuder gratis konsultation. På konsultationen får du veta mer om oss och vår behandlingsmetod och vi svarar på alla dina frågor och förklarar hur vi kan hjälpa dig med ditt håravfall.

Vad kostar det?

Det exakta priset avgörs av behandlingens omfattning och om den kombineras med annan behandling. Innan behandlingen inleds får du en prisuppgift av din behandlare eller konsult.

Delbetalning

Önskar du att delbetala beloppet, finns en rad möjligheter:

– Medical Finance, som vi samarbetat med en längre tid, erbjuder lån upp till 30 000kr i två år. Låt Medical Finance hjälpa dig med finansieringen av din operation.
– Human Finance, med sin fokusering på hälsa och vård, vill underlätta det för människor att få den behandling som man önskar.
– Lendo, hjälper med ett bra lån genom att samla de bästa bankerna på en plats.

Vi erbjuder även räntefri avbetalning.