Håravfall hos Kvinnor

Håravfall hos kvinnor är inte  lika vanligt som hos män och behandlingen för kvinnor är
betydligt enklare än för män, trots att orsakerna är betydligt mer komplicerade. En kvinna blir sällan helt kal på några områden på huvudet, det typiska mönstret för kvinnor är att ovansidan av huvudet får en jämt fördelad uttunning samtidigt som hårfästet kryper upp i pannan. Även en liten uttunning vid tidningarna kan synas. Håret lägger sig platt och ser livlöst ut, håret växer betydligt långsammare framför allt uppe på huvudet. Detta kan i sin tur leda till det blir svårare med uppsättningar och andra frisyrer.

Att kvinnor tappar hår kan bero på en rad olika faktorer. Graviditet, sjukdomar såsom som
sköldkörtelsjukdomar, diabetes och järnbrist kan orsaka håravfall men man kan även drabbas av ärftligt håravfall.

En kvinna som tappar hår kan få hjälp på olika sätt genom hårtransplantation. Det kan handla om alltifrån ett litet ingrepp som att fylla i en hårlinje som börjar bli tunn till att transplantera större mängd hår till kala områden på skalpen.

håravfall kvinnor

Håravfall efter graviditet

Under en graviditet har hormonerna satt tillfälligt stopp för den vanliga cykeln av hårväxt och
håravfall. Efter förlossningen så sjunker hormonnivåerna och startar processen igen med att
gå på högvarv. Resultatet av detta kan upplevas som kraftigt håravfall och detta sker på grund av att håret som egentligen skulle falla av under graviditeten, faller istället nu av på en och samma gång.

Medicinskt håravfall

Många sjukdomar kan ge skador på hårroten eller på annat sätt påverka hårväxten. Det kan till exempel vara ärrbildande hudsjukdomar eller ämnesomsättningssjukdomar. Du kan få
tillfälligt håravfall tre till fyra månader efter påfrestningar som svår febersjukdom, bantning,
psykisk stress eller förlossning. Även vissa läkemedel kan göra att håret faller av.

Fläckvis håravfall

Beror oftast på en relativt vanlig hudsjukdom och förekommer i alla åldrar. Framförallt kan
du få sjukdomen om du har tendens till så kallade böjveckseksem. Huden i den kala fläcken är mjuk och visar ingen rodnad eller fjällning, detta visar sig ofta genom flera kala fläckar inte
bara en, hälften får tillbaka håret inom ett år.

Boka Konsultation

Gratis konsultation

85kliniken erbjuder gratis konsultation. På konsultationen får du veta mer om oss och vår behandlingsmetod och vi svarar på alla dina frågor och förklarar hur vi kan hjälpa dig med ditt håravfall.

Vad kostar det?

Det exakta priset avgörs av behandlingens omfattning och om den kombineras med annan behandling. Innan behandlingen inleds får du en prisuppgift av din behandlare eller konsult.

Delbetalning

Önskar du att delbetala beloppet, finns en rad möjligheter:

– Medical Finance, som vi samarbetat med en längre tid, erbjuder lån upp till 30 000kr i två år. Låt Medical Finance hjälpa dig med finansieringen av din operation.
– Human Finance, med sin fokusering på hälsa och vård, vill underlätta det för människor att få den behandling som man önskar.
– Lendo, hjälper med ett bra lån genom att samla de bästa bankerna på en plats.

Vi erbjuder även räntefri avbetalning.